Periodisering

Trening25.01.20081

Hva er periodisering? Hva er hensikten med periodisering? Periodisering handler om og dele opp treningen din i ulike perioder, med ulike mål. Periodisering av treningen er en nødvendighet dersom en skal kunne oppnå et optimalt resultat.

Hvordan bli sterk i benkpress?

Trening14.11.20043

Du har hørt det før og hører det sikkert igjen: "Hvor mye tar du i benk?". Det er mange som er opptatt av styrken i benkpress, men hvordan blir man sterk i denne øvelsen? Les tipsene i denne artikkelen.

Å lytte til kroppen

Trening19.07.20041

Å lytte til kroppen handler om å kjenne igjen og tolke de signalene kroppen gir på ulike måter. Som oftest tenker vi på de signalene som kroppen gir når du er ferd med å bli overtrent eller skadet.

Kroppens energisystemer

Trening30.05.20042

Kroppen har to "aerobe" og to "anaerobe" energisystemer. Aerob betyr at det er nok oksygen til stede. Et aerobt energisystem er alltid i gang, det holder liv i de livsnødvendige funksjonene våre (basale) som må gå enten du sover, hviler eller trener.

Skadeproblematikk

Trening29.05.20040

Noen garanti for å unngå skader finnes selvsagt ikke, men det er en del ting du kan gjøre for og minske sjansen for at de oppstår. Tren i forhold til det nivået du er på. Dvs at du som nybegynner ikke kjører tunge vekter med få rep.
Her er det et 4-splitt treningsprogram med fokus på styrke og spesiell vekt på benkpress