Overskriften er dramatisk og budskapet er heller at disse matvarene er noe du bør holde deg unna hvis du kan.
Det nye året er godt i gang og det er på høy tid å bytte ut fet julemat med sunn, næringsrik kost.
Mange som går ned i vekt ender opp med å legge på seg igjen.
Quinoa brukes mye i andre land og har blitt mer populært i Norge de siste årene.
Karbohydrater er ett av våre energigivende næringsstoffer, sammen med proteiner og fett, og bidrar til over halvparten av vårt energiinntak.
Du trener hardt og dedikert, du skriver treningsdagbok med de minste detaljer fra hvor tung belastning du kjørte, til hvor mange sett du gjennomførte.
Fellesnordiske råd vil i 2013 komme med nye kostholdanbefalinger. Anbefalingene er spesielt konkretisert med tanke på inntak av fett og karbohydrater
Jeg har fått og får fortsatt mange spørsmål om jeg er for lavkarbo, høykarbo, andre typer dietter og ikke minst hvor mange måltider maten skal fordeles utover.
Før man begynner, er det viktig å understreke at dette ikke er noe helbrytende nymotens konsept som vil endre tanken til uendelig mange slik periodisk faste gjorde i sin tid og fremdeles gjør.
Karbohydrater er ett eller flere molekyler satt sammen av atomene karbon, hydrogen og oksygen. Hvert molekyl inneholder 3-7 karbon bundet til hydrogen og oksygen i enkle bindinger.
Lavkarb eller høykarb, eller noe midt i mellom - hva er optimalt og hvorfor? Skreddersy karbohydratinntaket ditt etter at du har lest denne artikkelen.
Poteten stammer fra Sør-Amerika, hvor den har vært dyrket i flere tusen år. De spanske erobrerne brakte poteten til Europa på 1500-tallet, men først på 1700-tallet ble poteten anerkjent og populær i Europa, hvor det ofte var matmangel om vinteren.
De tre pilarene for sunn vektreduksjon er fysisk aktivitet, riktig sammensatt kosthold og kosttilskudd av kvalitet. Andre faktorer som er viktig er søvn og drikke nok vann/væske. De viktigste elementene for vektreduksjon og sunn slanking er at du reduse
Om du lurer på om du kun skal bruke karbohydrater eller karbohydrat/protein etter trening så bør du lese dette. Det er to faktorer som må til for å hurtig øke etter trenings glycogensyntesen.
Slurver man med kosten og spesielt ved å ikke innta karbohydrater både før og etter trening, vil man bli raskere sliten. Dette fordi kroppen har ikke blitt tilført raske karbohydrater etter treningen som blir lagret som energi i kroppen. Under trening