Paulúns nøtte- og frøguide

Kosthold05.11.20081

De seneste årene har nøtter og frø blitt verdsatt for sine helsebringende effekter og vektkontroll. I motsetning til den tidligere oppfatningen har senere års forskning vist at nøttespisere veier mindre enn de som ikke spiser nøtter.

Økomat - Din egomat

Kosthold17.09.20080

Få har unngått å få med seg at økologisk mat er bedre for miljøet enn vanlig produsert. At den er etisk sett mer forsvarlig er også velkjent fordi dyrene får bedre mulighet til å leve etter sine naturlige behov.

Proteinsmart

Kosthold09.09.200846

Protein er et særdeles interessant næringsstoff med tanke på at det styrer treningsresultater dine, fettforbrenningen og påvirker helsen din.

Maksimal energi for trenede

Trening30.01.20081

Følelsen av å ha energi er herlig ved trening og nøkkelen til seier ved konkurranse. Derfor har jeg i denne artikkelen valgt å beskrive hvordan du får maksimal energi gjennom riktig kosthold.

Vann på trening

Kosthold20.12.20077

Vann er en livsviktig kilde for å overleve. Du som trener hardt får i deg flere liter vann hver dag gjennom mat, drikke og rent drikkevann.
I tusenvis av år har mennesket drukket alkohol, først og fremst i form av gjærede matvarer og drikker. Vi har fremstilt vin og øllignende drikker med naturlige metoder siden urtiden.

Transfett - Det onde fettet, Del2

Kosthold04.11.200715

I del 1 gikk vi igjennom hva transfett er, hvordan det virker og hva slags skade transfett kan gjøre. I del2 går vi igjennom hvilke matvarer som inneholder transfett og hva man bør gjøre.

Transfett - Det onde fettet, Del1

Kosthold02.11.200714

I del 1 går vi igjennom hva transfett er, hvordan det virker og hva slags skade transfett kan gjøre. I del2 går vi igjennom hvilke matvarer som inneholder transfett og hva man bør gjøre.

Antioksidanter

Kosthold11.10.200792

Du utsettes daglig for store mengder frie radikaler. Det er en stoffgruppe som kjennetegnes av at de er veldig reaktive, og at de i kroppen reagerer med fett, proteiner, arvemassen (DNA) og andre biologiske vev.

Paulùns topp 10

Kosthold05.09.20070

Jeg får ofte spørsmålet om hva som er den mest nyttigste maten. Det er et vanskelig spørsmål ettersom det ikke finnes en matvare som kan erstatte annen bra mat.

Pauluns top 10 verstinger

Kosthold04.04.20070

En liste over top 10 verstinger som du ikke bør ha i ditt kosthold. Sjekk ut om du har disse i ditt kosthold og ta en nærmere titt på hva de gjør med deg og kroppen din.

Hva er fettforbrenning?

Kosthold22.03.200773

Kroppen har i prinsippet tre ulike drivstoff å velge mellom: protein, karbohydrater og fett. Fettforbrenning handler om den prosessen som går ut på at nettopp fettet forbrennes.

Kalsiumtrikset

Kosthold22.02.200794

Kan en av de vanligste og nyttigste mineralene i kosten være vår mest effektive fettforbrenner? Mye tyder på det. Les videre og lær deg mer.

Omega-3 og Omega-6

Kosthold15.01.20070

Marine matvarer inneholder omega-3 fettsyrer som er veldig viktige for menneskets helse. Ett stort antall sykdomstilstander har vist seg å kunne forbedres om pasienten øker sitt inntak av omega-3 og noen sykdommer bryter ikke ut i det hele tatt om man s
Dersom man snakker om 13 riktige pleier det å handle om storgevinster, og det gjør det her også, selv om det ikke handler om tipping. Følger du disse 13 gyldne reglene lover jeg deg at du vinner en storgevinst i form av en kropp i meget bra form

Protein - Hva er det godt for?

Kosthold20.10.20066

Ordet protein kommer fra det greske ordet "proteos", som betyr det første, eller det viktigste. På mange måter fortjener dette næringsemnet sitt navn. Les videre så forstår du snart hvorfor.

Fitnessmat med mye energi

Kosthold25.08.20060

Det finnes mange kostprogrammer for de som vil ned i vekt.Ukebladene er fulle av dem og det dukker opp nye hver uke. At de aller fleste ikke funker er en annen ting.

Viktige fakta for formen

Kosthold07.08.20060

I studier kan man se at mennesker generelt går opp i vekt om høsten/vinteren og reduserer sin kroppsvekt om våren/sommeren. Det kommer av at kroppen innstiller seg på fettinnlagring når det er mørkt og kaldt og vice versa. Jeg synes at det er helt l

Den problematiske frokosten

Kosthold21.07.20060

Frokosten er et problem for mange, enten hoppes den over eller består av feil mat. Begge feilene er like alvorlig og påvirker hvordan man føler seg resten av dagen. Feilen forsterkes også av at frokosten er det måltidet vi varierer minst. Se på deg

Spis, tren, utfør!

Kosthold12.07.20060

Kjennes det som om treningsresultatene ikke motsvarer dine forventninger? Er du trøtt, energiløs og sliten under dagen? Kjenner du deg slik til tross for at du forsøker å spise så bra du kan? Forsvinner ikke fettet som det burde med tanke på din har