Den mest populære dietten i USA

Kosthold08.05.201915

Dette er en motediett som tar helt av i USA og det med god grunn.

Trener du tungt nok?

Trening30.01.2018532

Voumtrening i repsområdet 8-12 er en gjenganger blant typiske gymmedlemmer som ønsker å pakke på seg muskelmasse. Har du en målsetning om bli virkelig sterk, må du imidlertid slenge noen ekstra kilo på vektstangen.
Flat mage, faste lår og sprettrumpe står høyt på ønskelisten til mange jenter.
Klarte du å oppnå målene du satt deg for 2012 eller tok du deg vann over hodet også dette året? Det er dessverre slik at nyttårsløfter som oftest blir brutt før man har passert januar.
Det er ikke alltid så lett å vite hva man skal svare når noen spør hva du ønsker deg til jul. Minst like vanskelig er det å komme på hva man skal gi i julepresang til venner og familie.

Barry`s Bootcamp kommer til Norge

Diverse31.08.201139

I september åpner Barry`s Bootcamp i Bergen. Dette blir treningskjedens første treningssenter utenfor USA. Barry`s Bootcamp Bergen kommer uten tvil til å bli Europas hotteste treningssenter.

Gode råd ved styrketrening

Trening03.02.2011406

I denne artikkelen skal jeg komme med gode råd til deg som vil sette opp ditt eget styrketreningsprogram.

Muscle-Up

Trening24.01.2011183

Muscle up er ikke en fengende tittel på et kroppsbyggerprogram, men navnet på en øvelse som er effektiv for å trene opp eksplosiv muskelstyrke.

Tren det du kan, når du kan!

Trening06.12.201065

Det er selvfølgelig ønskelig å ha tilgang på et topp utstyrt gym på hver treningsøkt, men det vil alltid komme dager der det optimale utstyret er utenfor rekkevidde. I slike tilfeller gjelder det å se muligheter fremfor begrensninger.
Canadiske forskere har gjort funn som tyder på at man kan bygge muskler med veldig lett vektmotstand, så lenge man trener til utmattelse.
Hvem har sagt at TV-spill trenger å være en stillesittende aktivitet? Med kinect styrer man spillet med ulike bevegelser for hele kroppen.

Hva trigger muskelvekst?

Trening22.11.2010366

I denne artikkelen skal vi se på hva som er de viktigste stimuli for muskelvekst ved styrketrening.

Finn din riktige treningsvekt

Trening15.11.2010190

Jeg har ved flere anledninger påpekt viktigheten av ”autoregulering” når man skal finne hvilken belastning man skal benytte på hver enkelt styrkeøkt.
Kettlebells er i skuddet som aldri før, men er dessverre en dyr fornøyelse dersom du skal ha flere kuler slik at du kan variere belastningen.

5x5-systemet

Trening01.11.2010607

Ulike varianter av 5x5-programmet finnes i hopetall. En av årsakene til dette er at 5x5 er en gyllen middelvei mellom maksimal styrke og hypertrofi. I denne artikkelen skal vi se på en aktuell variant.
Da jeg forleden surfet på et treningsrelatert forum, kom jeg over en tråd som linket til en nettside med flere eksempler på “Old School Workouts”.

Power Training

Trening18.10.2010179

Hva har strongmanutøvere, vektløftere og utøvere i idretter som involverer hopp, kast og sprint til felles? De har alle behov for muskulær power.

Er du ”relativt” sterk?

Trening05.10.2010252

Når en kraftkar på gymmet får skryt for styrkenivået sitt i ulike øvelser, svarer han gjerne: ”vel, alt er relativt”. Hva menes egentlig med relativ muskelstyrke?
Et godt treningsprogram bør hovedsaklig være basert på baseøvelser, men disse øvelsene vil ofte være problematiske å gjennomføre dersom du sliter med ryggplager. Det finnes heldigvis lignende øvelser som kan utføres med langt lavere skaderisiko.
Er du opptatt av å følge et sunt kosthold, men ønsker ikke å være så fanatisk at du teller kalorier og spiser til bestemte klokkeslett? Her er noen enkle og effektive kostholdstips som alle klarer å følge.
For en tid tilbake lanserte Q-meieriene en yoghurt med navn Skyr. Senere har også Skyr naturell kommet på markedet. Nå har de kommet med enda en ny variant som blir kalt Skyr frukt.

Goblet squat

Trening06.09.2010115

Har du problemer med teknikken i knebøy? Da kan Goblet squat være et lurt øvelsesvalg.

Bånn gass med CrossFit

Trening31.08.201018

CrossFit er en treningsform som stadig øker i popularitet innenfor Norges landegrenser. For å danne seg et inntrykk av denne treningsformen ble Treningsforums utsendte med på en økt sammen med CrossFit-gjengen i Knarvik utenfor Bergen.
Selv om det begynner å bli allmennkjent at man får best resultater ved å variere belastningsområdene gjennom treningsuken, er det likevel mange som blir svært forvirret når de skal sette dette i system.

Slyngetrening

Trening23.08.2010331

I neste nummer av treningsforum-magasinet har jeg skrevet en notis om hvordan man kan lage hjemmesnekrede treningsslynger for en billig penge. I denne artikkelen skal jeg komme med noen tips til øvelser man kan utføre i slynger.

Anbefalte treningssplitter

Trening16.08.2010283

4-splitter og 5-splitter er nok de mest utbredte treningssplittene blant fitnessutøvere, kroppsbyggere og hobbybyggere. Det finnes imidlertid langt mer produktive treningsrutiner enn dette.
En nyere japansk studie tyder på at styrketrening med redusert blodtilførsel er mer effektivt enn tradisjonell styrketrening.

Hvilken kroppstype har du?

Trening06.08.2010346

Det kan lønne seg å ta hensyn til sin egen kroppstype når man skal stilling til hvor stort fokus man skal ha på kardiovaskulær trening.
Bør kondisjonstreningen utføres med lav eller høy intensitet når hovedmålet er å få fart på fettforbrenningen? Svaret på dette spørsmålet er ikke lystig lesning for dem som misliker følelsen av stive bein og blodsmak i kjeften.

Enkelt, men effektivt

Trening28.07.201026

Styrketrening trenger ikke være så komplisert som mange ser ut til å tro. Det er fullt mulig å få meget gode styrkeøkninger med et svært enkelt treningsprogram.