Martin Norum 

Martin en av Norges mest profilerte trenere. Han har som mål å være en av Norges beste personlige trenere og er veldig opptatt av og hele tiden utvikle seg faglig hva gjelder både teoretisk og praktisk kunnskap innen trening, ernæring, smertevitenskap og andre helserelaterte emner.

 
Mange bruker utstyr i sammenheng med styrketrening i håp om å forbedre resultatene. Vi skal se på de to vanligste redskapene som benyttes og vurdere hvorvidt de har en nyttig funksjon eller ikke når du skal forbedre resultatene.
Vi skandinaver er mennesker med spesielle geografiske forhold: lange vintre, korte og ofte ikke så solrike somre. Vi har frisk luft, sannsynligvis mer ren mat enn mange av de ekstremt industrialiserte landene og har gratis helsetjenester.
Muskuløse, sterke armer er noe mange styrketrenende individer synes er tøft. Antakeligvis fordi det er en av musklene som synes best i hverdagslige klær
Både i fitnessmiljøer og blant vanlig mosjonister har det lenge hersket en myte om at kroppen kun kan bruke en viss mengde protein pr. måltid og at alt inntak som overstiger denne mengden skilles ut.

Dietter - en liten oppklaring

Kosthold12.10.2011168

Det er ikke vanskelig å la seg forvirre av overskriftene i avisene om dagen. Dagbladet og VG har nærmest konkurrert om å presentere mest informasjon om lavkarbo.
Markedsføringen av usunne produkter har eskalert de siste årene. I 2009 ble det brukt fem gagner så mye reklamepenger på snackskategorien som frukt og grønt.

Bytt målsetting

Trening27.09.201176

Let's face it! De aller fleste av oss er svært lite flinke til å variere i treningen. Men er det egentlig nødvendig? Bør du jevnt og trutt endre på øvelser, treningsmetoder, pauser, set og repetisjoner?

Tips for bedre resultater

Trening22.09.2011240

En fersk forskningsrapport(1) i Strength and Conditioning Journal antyder at spesielle teknikker vil hjelpe deg til å bli sterkere, større og oppnå funksjonell hypertrofi.
Tilbringer du mange timer på et treningssenter vil du se at øvelsen upright row's brukes av svært mange i ulike varianter. Øvelsen trener skuldrene og blir brukt av mange som ønsker å bygge store skuldermuskler.

Hvor ofte bør du veie deg?

Trening05.09.201129

Aktive mosjonister har ofte for vane å følge med på kroppsvekten for å se hvordan kroppen reagerer på treningen og kostholdet. Hvor ofte bør du egentlig sjekke hvor mye du går opp/ned?

Når det estetiske teller

Trening24.08.2011359

De fleste som trener har et område på kroppen de er mer fornøyd med enn andre. På samme måte har de fleste av oss områder som er dårligere utviklet.

Treningens psykiske utfordring

Trening18.08.2011379

Alle som trener har ved flere anledninger følt på kroppen hvordan det er når det begynner å bli tungt. Så tungt at det begynner å svi og musklene føles som de rives i fillebiter. I kondisjonsidretter finnes også denne følelsen.
Som en aktiv person er du mest sannsynlig ute etter å få skikkelige resultater av tiden du legger ned i treningen. Hvis du ikke er fornøyd med det du har fått til så langt vil det være lurt å analysere hva du har gjort med et åpent sinn.
De fleste har et forhold til koffein - mange drikker det på grunn av dens oppkvikkende virkning, mens andre bruker det som et hjelpemiddel for treningsprestasjoner.

Er du bevisst på hvilepausene?

Trening02.08.2011223

Majoriteten av styrketrenende individer har ikke et forhold til hvor lange pauser de bruker mellom serier på øvelser. Ikke vær en av dem
En av de vanligste spørsmålene jeg får fra kunder er "Hvorfor trenger jeg å ta tilskudd - kan jeg ikke få alle de næringsstoffene jeg trenger bare ved å spise godt?"

Jeg vil stramme opp

Trening18.07.2011653

Majoriteten av de som er interessert i denne artikkelen er damer. Jeg kan si det med en gang. Hvorfor? Fordi tittelen er "jeg vil stramme opp".
Foruten fysiske fordeler som bedre hjertehelse, forlenget levealder, sterkere skjelett og sterkere imunforsvar, finnes det en rekke effekter styrketrening kan ha på individet. Effekter du i dagliglivet er glad for at faktisk er eller kan bli en realitet.

Verdens beste kosttilskudd

Kosthold27.06.2011175

Det er ikke mange kosttilskudd vi per idag kan vitenskapelig bevise effekten ved. Omega3, kreatin monohydrat, proteintilskudd og koffein er de vi vet med sikkerhet gir effekt.
Under eksentrisk kontraksjon produserer en muskel spenning mens den forlenges, i motsetning til en konsentrisk kontraksjon der muskelen produserer spenning mens den forkortes.

Tilpasninger til hamstrings

Trening30.05.201117

Fakta om hamstrings/baksiden av låret; Hamstringmusklene består av tre muskler på baksiden av låret. De respektive musklene er semitendinosus, semimembranosus og biceps femoris.

Ettbens knebøy

Trening24.05.2011255

Ønsker du å forbedre balansen, øke styrken i baseøvelser og samtidig trene kjerne og støttemuskulaturen? Da er ettbens knebøy en øvelse du bør teste ut!
Planlegging er viktig når målet er å oppnå optimale resultater. Når målet gjelder trening er det særdeles viktig å kjenne til de ulike styrketreningsprinsippene som bør ligge til grunn i ethvert treningsprogram.

Sommerformen 2011

Trening09.05.201133

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og svært mange tar i et ekstra tak for å gå ned noen kilo og "stramme opp" kroppen mot strandsesongen.
Posterior chain er et samlebegrep på en rekke muskler på baksiden av kroppen. Eksempler på disse musklene er biceps femoris(hamstrings), gluteus maximus(den store setemuskelen), og erector spinae(ryggstrekkerne).

Magetrening - hit the core

Trening22.04.2011524

Sommeren nærmer seg og svært mange trener magen for et estetisk bedre utseende og jakten på six-packen. Likevel finnes det langt viktigere grunner til å inneha en sterk magemuskulatur.
Rygghev er en populær og hyppig brukt øvelse for å styrke korsryggen. Nå viser det seg at øvelsen ikke treffer ryggmusklene spesifikt slik den generelle oppfatningen er.
Idrettsutøvere som nyter suksess på øverste nivå i sine respektive idretter har enkelte ting til felles. Den aller viktigste tingen de deler, er bevisstheten på hva som skal skje i tiden fremover - nemlig selve målet.
Movement prep er aktivitet som forbereder kroppen på treningen. Dynamiske øvelser som øker bevegeligheten i muskler, mobilitet i ledd, og som forbereder nervesystemet på fysisk aktivitet.

Apparater Vs. frivekter

Trening24.02.2011446

Tar du en rask titt inn på et hvilket som helst treningssenter vil du fort finne ut at de aller fleste utfører sine respektive øvelser i apparater/maskiner. Er dette hensiktsmessig og hva gir egentlig best resultater?